Oudercommissie

Op 25 mei 2011 is de oudercommissie officieel van start gegaan. De oudercommissie heeft als doel de belangen van de kinderen en ouders zo goed mogelijk te behartigen en de ouders te vertegenwoordigen, te adviseren ten aanzien van kwaliteit en het behartigen van de belangen van de ouders bij de directie. De oudercommissie fungeert als vertegenwoordiger en aanspreekpunt van en voor ouders. De recente leden stellen zich hieronder aan jullie voor.

Jennifer Duijnmayer (secretaris)

Mijn naam is Jennifer Duijnmayer en sinds december 2013 de moeder van onze dochter, Yara. Naast het moederschap ben ik nog voor drie dagen werkzaam op een KDC voor kinderen met verstandelijke beperking. Toen ik zwanger raakte was de keus voor ons snel gemaakt, als ik na mijn bevalling weer aan het werk zou gaan, dan zouden we de kleine naar een gastouder brengen. Het kleinschalige en huiselijke trok ons ontzettend aan. De buurvrouw van mijn schoonouders is gastouder en zo kwamen wij bij de speelgarage terecht. Yara gaat nu sinds ze vier maanden oud is twee dagen per week naar onze gastouder waar zij zich ontzettend thuis voelt. Tijdens de intake met de speelgarage werd mij verteld dat de speelgarage een oudercommissie heeft en dat ze daar nog mensen voor zochten. Het leek mij leuk om als ouder betrokken te zijn bij inhoudelijke zaken die bij een organisatie horen en tot nu toe bevalt het mij erg goed.

Erik

Mijn naam is Erik en ben getrouwd met Milena. Aangezien wij beiden werken, zij 3 dagen p/w als Sales bij Kloosterboer in IJmuiden, ikzelf fulltime als zelfstandig Project Manger in de ICT, moesten wij op een gegeven moment kiezen tussen KDV en Gastouderopvang. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor gastouderopvang van ons zoontje Vincent, vanwege het kleinschalige ‘knusse’ karakter.

 

Voor ons tweede zoontje die wij in mei verwachten, zal de keuze een stuk makkelijker zijn, omdat we super tevreden zijn met onze gastouder Bianca. Daarnaast gaat Vincent nu 1 dagdeel in de week naar de peuterspeelzaal, zodat hij kan wennen in een andere omgeving voordat hij naar de basisschool gaat.

 

Ook de keuze voor De Speelgarage was bewust. Zij brengen t.o.v. andere bureaus vele extra’s voor de kinderen (speelochtenden, uitjes) EN de gastouder in de vorm van cursussen en begeleiding. Dit merkten wij al bij de bemiddeling  tijdens onze zoektocht naar de juiste gastouder: de persoonlijke aandacht was heel prettig.

 

Omdat ik niet heel veel wist over wat er kwam kijken bij het gastouderschap, wilde ik mij graag verdiepen en was dan ook aanwezig bij de eerste ouderavond. Hier werd ik enthousiast gemaakt om ook een rol te spelen in de ouderraad en zo mee te denken over hoe het gastouderschap verder begeleid kan worden vanuit de Speelgarage. Dit doe ik inmiddels met veel plezier, dus ik zal het nog wel even vol blijven houden!

 

Naast ons werk gaan we er graag op uit, en proberen we om het jaar de familie van Milena in Brazilië op te zoeken. We proberen de kleintjes tweetalig op te voeden, zodat zij ook een woordje Portugees mee kunnen spreken als we daar zijn.

 

E-mail: oudercommissie@despeelgarage.nl