Cursussen en Trainingen

Kiki, is een VVE (vroeg en voorschoolse educatie)programma speciaal ontwikkelt voor gastouders.

 

VVE is niet alleen bedoelt voor de zogenaamde doelgroepkinderen, maar biedt alle kinderen kansen om zich te ontwikkelen. Omdat veel kinderen die opvang hebben bij onze gastouders daarnaast niet ook naar een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf gaan, vallen zij buiten de boot.

 

Daarom heeft gastouderbureau de Speelgarage het programma aangeschaft en kunnen onze gastouders ermee aan de slag. Zo worden de kinderen op een speelse manier gestimuleerd in hun ontwikkeling en zetten onze gastouders weer een extra stap in hun professionaliteit.

 

Op woensdagavond 9 januari heeft Hester Baars van Kiki, kansen in kinderen ons uit gelegd hoe we het beste met het programma van Kiki kunnen werken en welke kansen het biedt voor de (gast)kinderen.

 

Een flink aantal gastouders hebben zich direct ingeschreven en zijn inmiddels met het ‘welkom’ thema aan de slag gegaan.
Wij zijn blij dat er zo enthousiast wordt gereageerd, zowel door de gastouders als door de kinderen die een beren-vriendje erbij hebben gekregen.

 

Er zijn ook mogelijkheden om volledig opgeleid te worden tot VVE-gastouder, met een officieel bordje aan de deur zodat iedereen kan zien dat deze gastouder een stapje meer doet. Om dit te bereiken zal er aan 10 VVE trainingen deelgenomen moeten worden. Om de kosten zo laag mogelijk te houden voor onze gastouders hebben wij, als gastouderbureau ervoor gekozen om de opleiding tot trainer van Kiki te gaan volgen, waarna we zelf onze gastouders mogen scholen.